Hoe Plan A, Plan A werd

Hoe Plan A, Plan A werd

Elena en ik hadden een droom … en dan een plan. Maar dit plan van ons had nog geen naam. En ik hou zooooo van namen kiezen. Ook met mijn drie kids vond ik het zalig om lijstjes te maken en nieuwe namen te ontdekken … en ik hield vooral van het dromen van … Hoe zal het zijn? Hoe zal het klinken wanneer ik ze aan tafel roep? Marie, het eten is klaar!! Jules en Louisa, ruim je kamer op! Marie en Louisa stop toch met dat gekibbel! Juuuules, gooi je sokken nu toch eens in de wasmachine in plaats van op de vloer! Ok, dat klonk prima. Dus dat werd het dan, Marie, Jules en Louisa werden de drie grote liefdes van mijn leven.

 

Oeps, nee, het zijn er natuurlijk vier.

 

 

Maar een naam voor een bedrijf kiezen was toch net een ander verhaal. De naam moest kort, duidelijk, met inhoud, pittig, aantrekkelijk, origineel zijn … en een naam die verstaanbaar was in vijf talen. Ok, als je op deze omschrijving terugblikt leek het wel een onmogelijke opdracht. Maar we maakten een lijstje en bleven namen toevoegen. En natuurlijk waren we ook al aan het dromen, hoe zou het zijn … Hallo, met An van … . Hoe kan ik je helpen? Goedemorgen, met Elena van … kunnen wij jullie helpen? Dus elke naam op onze lijst moest netjes in deze zinnen passen. Sommige namen klonken zo gek dat we ze schrapten, sommigen klonken te serieus, te lang, te moeilijk. Maar de moeilijkste opdracht was een naam vinden die in het Engels, Duits, Nederlands, Frans en Spaans hetzelfde klonk. En op een dag, opnieuw samen aan het werk, was het er plots. PLAN!!!

Hetzelfde in de vijf talen.​

        

 

YAY!!! We hadden het … Hola, met An van Plan. Elena von Plan, kann ich Ihnen helfen? Plan … er leek toch iets te ombreken. Misschien was het te kort. Wat kunnen we er nog bijvoegen? Plan B natuurlijk. Maar dat klonk zo negatief, net alsof je eerst een beter plan had. Nee, we waren geen plan B, we waren een plan A. Want met Plan A heb je geen plan A nodig! En op deze mooie ochtend, vielen alle puzzelstukjes in elkaar. En de zin ‘Hallo, met An van Plan A, hoe kan ik je helpen?’ had nog nooit zo goed geklonken!

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *